NordiTrack C200 futópad, a legújabb segítség otthonra

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A NordiTrack új, otthoni edzésre kifejlesztett futópadja a C200-as modell, mely egy igazán professzionális, és nem mellesleg esztétikus sporteszköz. A gép ára kissé borsos, de a minőség és a luxusfunkciók, valamint a futópaddal elérhető eredmény minden egyes fillérért bőven kárpótolja gazdáját. A pad sötétszürke és fekete színekben pompázik, formája a kezelőfelület és kapaszkodó kivételével szögletes, amennyire lehet filigrán részek jellemzik, így a lakásban tárolva is egészen mutatós kis eszköz kapunk.

A NordiTrack C200 –as futópad motorteljesítménye kimagasló, 4 HP maximális teljesítményű DurX hajtómotor élteti. A fokozott motorteljesítmény ellenére hosszú élettartamú és kimondottan csendes fitnessgépről van szó, melynek beépített ventillátora biztosítja a folyamatos motorhűtést. A gép sebessége nulla és húsz Km/h tartományban változtatható.

A sebességnövelés vagy csökkentés így nem csak 0,1 km/h egységenként lehetséges. A futószalag vezérlése egyszerűen megoldható a konzolon, egyetlen érintéssel. A dőlésszög szintén a konzolon állatható.

A futópad dőlésszöge nulla és tíz százalék között szabályozható, szintén nem csak 0,5 % egységenként, hanem a kívánt mértékben. A gép futófelülete ötvenegy centiméter széles és száznegyven centiméter hosszú, ezzel szintén az élvonalban találja magát.

A maximális terhelhetőség csak 135 kilogramm, ami soknak tűnik, de e tekintetben a NordiTrack C200-as futópad csak a középmezőnyben van, hiszen már léteznek 225 kilogramm terhelhetőségű eszközök is, igaz azok speciális futópadok. A gép újabb előnye, hogy húsz különböző edzésprogram közül választhatunk.

Ebből öt program intenzitásalapú, öt sebesség alapú, öt program a dőlésszögre épít és újabb 5 program kalóriaégetést céloz meg, valamint +iFit Live kompatibilis, így még több edzésprogram, sőt interaktív edzés is elérhetővé válik. A futópad futószalagjának sebessége és a futófelület dőlésszöge a kiválasztott edzésprogramnak megfelelően, automatikusan változik. Nagy előny továbbá, hogy a programok közötti navigálás kimondottan egyszerű és gyors.

A C200 futópad futófelülete felhajtható, így könnyű szállítani és kis helyen is eltárolható. A gép rezgéscsillapító rendszere szintén szót érdemel, hiszen az izületek védelme egy nagyon fontos dolog, melynek a C200 maradéktalanul eleget tesz. A konzol markolatában EKG markolati pulzusmérőt helyeztek el, így a pulzusmérés és a kontrollált kardiózás is tökéletesen megoldható.