Ősszel és télen egészségesebbek lehetünk!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy a legtöbb ember az őszt és a telet összekapcsolja a betegségekkel. Tény ugyanis, hogy a nyirkos, szeles, csapadékos, roppant hideg időszakokban a megfázások, az influenza és az egyéb légúti betegségek megszaporodnak, ám ez nem jelenti azt, hogy törvényszerűen el is kelljen kapnod ezeket a kellemetlen tünetekkel járó megbetegedéseket. Ősszel és télen is lehetsz tökéletesen egészséges, és azt is eláruljuk, hogy hogyan! Először is, nagyon fontos elfogadnod azt, hogy az ősz és a tél a borongós, szürke, hideg és csapadékos idővel jár. Feleslegesen búslakodsz azon, ha reggel nem látod meg a napot, hiszen, ha szomorú vagy emiatt, akkor sem fog kisütni a nap. Fogadd el inkább azt, hogy ezek a napok ilyenek, ne stresszeld magad feleslegesen!

A hideg idő miatt nem tudsz kimozdulni otthonról és ezért vagy szomorú? Semmi okod rá, hiszen a családoddal, vagy a barátaiddal odabent, a meleg szobában is tudsz találkozni, és tartalmas időt tölthettek el együtt. Gondolj csak bele, hogy mennyire hangulatos lehet egy teázós, pihenős este a barátnőiddel, vagy egy társasjátékozás a családoddal. Nem kell ahhoz feltétlenül a szabadban lenned, hogy jól érezd magad.

A felesleges stressz oda vezethet, hogy az immunrendszered legyengül, és a betegségek iránt is sokkal fogékonyabbá válhatsz. Ne búsulj hát olyan dolgokon, amelyeken úgysem tudsz változtatni, ne idegeskedj feleslegesen, inkább élvezd ki azt, hogy odabent a jó melegben együtt lehetsz a barátaiddal vagy a családoddal. Tudtad azt, hogy a szerelem egészségesebbé tesz? Nem?

Akkor van egy jó hírünk! Ha a pároddal a téli estéket összebújva töltöd el a meleg szobában, akkor biztos lehetsz benne, hogy a vírusok és a baktérium kisebb eséllyel betegítenek majd meg.

A szerelemhormon ugyanis, az immunrendszeredet is erősebbé tudja tenni, így hát jobb, ha a hideg téli estéken összebújsz a pároddal! Azért nem kedveled a telet, mert a sok otthon töltött idő miatt elkezdesz hízni?

Akkor azt javasoljuk, hogy a hidegebb időjárás ne tartson vissza attól, hogy kimozdulj otthonról! Nem kell órákon át kint lenned, elegendő az is, ha a friss levegőn sétálsz minden nap 20-30 percet. Ezzel máris rengeteget tettél annak érdekében, hogy elkerüld a mozgáshiányból fakadó testsúlygyarapodást, valamint sokkal egészségesebb is lehetsz a rendszeres mozgás hatására!