Sminkben edzeni? Inkább ne tedd!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A sminkelés számos nő életének alapvető része, még akkor is kisminkelik magukat, ha el sem mennek otthonról. Reggel felkelnek, kisminkelik magukat és maximum este lemossák, ám sokan még abban is alszanak. A szépség mindenkinek mást jelent, van, aki a hatkilós sminkre esküszik, van, aki a természetes és minimális kikenés híve és vannak, akik egyáltalán nem kedvelik a sminket. Az utóbbi csoportba igen kevesen tartoznak, pedig a természetes szépség nagyon is valódi és értékelendő dolog. Na jó, az is értékelendő, ha valaki ügyesen sminkeli magát és ettől hatásosabb a megjelenése. A férfiak kedvelik a látványt, erre vannak beállítva, nem rossz az, ha tetszeni akarunk neki.

Mert hát ennek ugye számos előnye van. Az viszont nagy hátrány, ha valaki a smink szettje tartja sakkban. Értendő ez alatt, hogy otthon is csak akkor érzi magát szépnek, ha full sminkben van, valamint sehová nem megy anélkül, hogy tökéletesen ki ne készíteni az arcát. Ez erősen a ló másik oldala és nem csak felesleges, de egészségtelen is.

Sok nőt lehet látni teljes sminkben az edzőtermekben is, vagy a futásra alkalmas helyeken. Az arcbőrnek, főleg a szem környékén, nagy szüksége van a megfelelő, természetes szellőzésre, levegőzésre és arra, hogy szabadon maradjon. Edzés közben és közvetlenül utána ez fokozottan igaz.

Edzéskor, ha megfelelően csinálod, izzadsz. Az izzadással méreganyagok, salakanyagok távoznak a pórusokon keresztül, ami egy nagyon jó dolog, persze csak ha pótolod az elveszített nedvességet és sókat.

Ha az arcodon ott az alapozó, a szemeden a sok kence, a bőr nem tud megfelelően izzadni, a felszínre kerülő méreganyag megreked a pórusokban és a bőröd egyre egészségtelenebbé válik. Tele lesz „kosszal”. Egy idő után hiába minden tisztítás, már valóban kénytelen leszel mindig alapozót viselni, hiszen a bőröd öregebbnek és problémásabbnak fog látszani, mint a korod azt indokolttá tenné.

Egyes anyagok az izzadtsággal keveredve szörnyű dolgokat képesek a bőrrel művelni, valamint egy kiadós edzés közben el is kenődhet és akkor nem is lesz meg a kívánt hatás, nem szép leszel, hanem nevetséges. Edzés közben nem kell a smink! Mosd le, tisztítsd meg az arcod, hogy jól kitisztulhasson magától is, miközben izzad. Edzés után az arctisztítás, a kitágult pórusoknak köszönhetően nagyon hatékony lehet.

Használt természetes arctisztítót, majd hagyd szabadon a bőröd egy ideig, hogy regenerálódjon. Nem jobb az, ha smink nélkül is szép, tiszta és rugalmas az arcbőröd? Hidd el, senki nem fog megszólni, sőt a józan ész és a magabiztosság jele, ha nem kened ki magad edzéshez. Úgyis azzal érsz el sikereket egy fitnessteremben, ha keményen edzel.