Sokat ehetsz belőle, nem hizlal

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Egyél salátát mindenhez – leginkább ez a legfőbb üzenete a reform étkezések hirdetőinek.
A salátákat népszerűsítő cikkekre a legtöbben legyintenek: „nem legelek, nem vagyok kecske!” - felkiáltással harap bele a hamburgerébe az, aki sosem evett még olyan salátát, ami valóban finom is; „salátával nem lehet jól lakni” – az egyik leggyakrabban hangoztatott vélemény, mely a legtöbb szkeptikus számára adja meg azt az alapot, hogy csak pörkölttel vagy sült húsokkal tömje szervezetét.

Pedig a saláta nagyon finom, tápláló, és ha jól van elkészítve, akkor nem hizlal, mégis jól lakhatsz vele. Sajnos a legtöbben a salátához az ecetes vízben, cukorral, sóval ízesített salátát társítja, pedig ma már nagyon sokféle saláta képezheti a változatos étrend alapjait.

A nyers zöldségek és gyümölcsök finomabbnál finomabb elkészítései mind azt szolgálják, hogy a szervezeted számára fontos anyagokat juttasd a szervezetedbe úgy, hogy az étel megfeküdné a gyomrodat. Evidens, hogy egy tányér salátával valóban nem lehet jól lakni – de mert nem hizlal, ezért korlátlan mennyiségben lehet fogyasztani.

Az is fontos, hogy egy fizikai munkát végző személy számára a salátaevés nem lehet elegendő, de fontos, hogy a tömény kalóriamennyiséget „fellazítsa” egy vitaminban és rostanyagban gazdag salátával – a sült hús mellé kell egy kis nyers zöldség is, így nem fekszi meg az ember gyomrát, nem lesz nehéz cipelni a testet a nap további részében.

A salátát el lehet fogyasztani reggel, délben, este, nagyobb mennyiségben is – nem hizlal, nem terhel, csak táplál. Egészséget közvetít, mozgásra sarkall, pozitív gondolkodást eredményez.

Legyen neked is változatos az étrended, fogyassz több nyers salátát! Ha van egy jó salátás recepted oszd meg velünk, együk mi is!