Személyi edző házilag

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Dicséretes divat vetette meg lábát, mégpedig az egészséges életmód, melybe a testmozgás is beletartozik. Halomszámra jelennek meg könyvek híres emberektől, akik elkezdtek edzeni, diétázni és eredményeiket, tapasztalataikat szeretnék megosztani a nagyközönséggel. No meg az eladásokból befolyt összeg sem utolsó, de ez minket ne érdekeljen, van itt sokkal érdekesebb dolog is. A személyi edző. Nyilván sokaknak felháborító, hogy az életmóddal, edzéssel kapcsolatos tanácsok között számos drága, az átlag ember számára megfizethetetlen tippek szerepelnek.

A személyi edző valóban nem két forint, de aki megteheti, hogy sok felesleges dolgot vásároljon vagy éppen drága nasikkal rakja teli a szekrényét, az költhet inkább erre, ha éppenséggel fogyni szeretne vagy egészségesebben élni.

Persze ezt sem teheti meg mindenki, így marad az otthoni edzés, ami egyébként nagyon is eredményes tud lenni.
Mi magunk is személyi edzővé avanzsálhatunk, persze leginkább saját magunk számára. Ha van erre időnk és affinitásunk, kezdjük el számba venni a tényeket.

Testsúly, narancsbőr, táplálkozási szokások, időbeosztás, esetleges betegségek, hátrányok, melyek lehetetlenné tesznek bizonyos gyakorlatokat és a cél. A cél meghatározása nagyon fontos.

Lehetőségeinket, körülményeinket, képességeinket és célunkat tüzetesen megvizsgálva állítsunk fel egy olyan programot, ami megfelel minden kritériumunknak, és amit képesek leszünk betartani. Ezt követően a gondos adminisztráció nagyon sokat segíthet. Jegyezzük fel az eredményeket és vessük össze az előzőekkel.

Az internet vagy számos könyv áll rendelkezésünkre táplálkozási, életmóddal kapcsolatos, fogyókúrás vagy edzéssel kapcsolatos témákban.

Ne legyünk lusták kidolgozni a számunkra megfelelő terveket, mert csak így érhetjük el az áhított célt. Megvalósítás közben folyamatosan motiváljuk, bíztassuk magunkat. Valóban igaz, hogy minden fejben dől el.

Nyilván repülni nem fogunk tudni, de megállni az esti nassolást vagy futni még öt percet, igen. Hajrá!