Szépségtippek a fitneszedzésedhez

Publikálás: | Szerző:
 

A formás alakért meg kell dolgozni. A futópad -on, elliptikus tréner -en, szobakerékpár -on, lépcsőző gépen elkerülhetetlenül megízadsz, esetleg bőrkeményedések, vízhólyagok alakulnak ki a kezeden-lábadon.

Az edzés és az ápoltság egyáltalán nem zárják ki egymást, ezért próbálunk néhány könnyen alkalmazható ötlettel a segítségedre lenni.

1., Pattanások, apró kiütések:
Kardió-, vagy súlyzós edzés közben az átizzadt ruha kidörzsöli a bőrödet és apró pörsenések jelennek meg rajta.Megoldás! Az edzésed végeztével azonnal tusolj le. Minél később teszed ezt meg a baktériumoknak adsz nagyobb esélyt a szaporodásra. Ha biztosra akarsz menni, használj antibakteriális készítményt, esetleg porustisztító gélt.

2., Hajápolás:
A sportolással járó izzadás a fejbőrt és a hajszálakat sem kíméli. Aki rendszeresen sportol általában a haját is gyakrabban mossa. A mindennapos hajmosás fokozza a zsírosodást, a gyakori hajszárítás pedig szárazzá, töredezetté teszi.
Megoldás! Használj speciális, vagy higított sampont és alaposan mosd ki a hajadból. Ha lehet, ne használj hajszárítót, de ha elkerülhetetlen alítsd forró helyett langyosra.

3., Bőrkeményedés, vízhólyag:
A kéz és a láb jobban ki van téve az erőhatásoknak futás, bringázás, súlyzózás, aerobikozás közben.
Megoldás! Szerezz be olyan jó minőségű sportcipőt, amely kényelmes és passzol a lábadra. Ha ez sem segít kenj vékony rétegben krémet a talpadra mielőtt belebújsz a cipőbe. Ezáltal csúszósabbá válik a felszíne, tehát kevésbé dörzsölődik. Ha a tenyered van kitéve nagyobb igénybevételnek, használj kesztyűt, hogy megelőzd a bőrkeményedések kialakulását.