Búzafűlé – az egészséges zöld ital

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 

A búzafűlé jótékony hatásait már régóta ismeri az emberiség. Íze néhányaknak kellemes, másoknak éppen hogy csak elfogadható, de nagyon kevesen vannak, akik undorodnának tőle. Kapható maga a búzafű vagy tartható kis kaspóban, de a porrá alakított kivonata is elérhető, sőt, maga az ital is, bár akkor már tartósított termékről beszélünk.

A búzafű frissen préselt leve a legkiválóbb formája, mely középzöldes, folyékony anyag. A búzafűlé hatékony méregtelenítő, mivel nagyon magas az enzimtartalma. Az enzimet reakcióba lépnek a hosszú évek során felhalmozódott méreganyagokkal, lebontják azokat, majd segítenek az ürítésben.

A búzafűvel történő méregtelenítés alatt nem kell a méregtelenítéssel járó, szörnyű hasmenéstől tartani. A széklet hígabb lesz ugyan, de nem kell a napi többszöri alkalomtól félni, ugyanis nem ilyen módon méregtelenít ez a zöld ital. A búzafűlét nem kell kúraszerűen fogyasztani. Először kisebb adagokban érdemes, éhgyomorral bevinni, majd a szervezetünkhöz igazítva lehet növelni az adagot.

Arra nincs szükség, hogy minden reggel megigyunk fél litert. Egy átlagos csészényi már elég hatékony. A magas rosttartalom, és fehérjetartalom miatt az aranyérben, szorulásban szenvedők számára kimondottan ajánlott a reggeli egy csésze búzafűlé elfogyasztása.

Arra azonban nagyon figyelni kell, hogy csak éhgyomorral igyuk és utána fél óráig semmit ne vegyünk magunkhoz. Fél óra múlva mát ihatunk vizet, kell is, aztán még legalább tíz percnek el kell telnie, hogy ehessünk. Hanem tartjuk be ezeket a szabályokat, a búzafülé nem fejti ki hatékonyan jótékony tulajdonságait.

A búzafűlével történő méregtelenítés során a bőrön keresztül, a vizelettel és a széklettel távozik a sejtekben felhalmozott méreganyag, de ez az első 2-3 hét után el is múlik, mivel már nem lesz olyan nagy mennyiségű méreg a szervezetben, hogy távozása észlelhető legyen. A frissen préselt búzafűlé még hűtőszekrényben sem tárolható, ez a magas enzim és fehérjetartalom miatt van így. Azonnal el kell fogyasztani.
A búzafűlé másik jótékony hatása, hogy magas klorofill tartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, így javul a sejtek oxigénellátása, ezáltal a gyulladások elkerülésében, kezelésében is szerepet játszik.

A búzafűlé rendszeres fogyasztása méregtelenít, ezáltal serkentő, és közérzetjavító hatással bír. Növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet és támogatja az immunrendszert.