Csírák

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A jövőbeni élet rejlik a magvakban, hiszen földbe kerülve, növényt nevelve, termést hozva a jövőt szolgálják – táplálékként éltetik környezetüket.
A csíra fogyasztását már évtizedekkel ezelőtt szorgalmazták az akkori táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek, akik kutatásokkal bizonyították azt, hogy az ehető magok csíráiban található vitaminok, aminosavak nem csak fontosak és táplálóak, hanem azonnal energiával látják el a szervezet, és nagyon egészségesek is.

Bár a csíraevés leginkább divatszinten mozog, nem így volt ez az ókorban. A kínaiak a magok csíráit épp úgy tisztelték, mint magukat a növényeket. Teljesen tisztában voltak azzal, hogy bizonyos magok csírái gyógyhatásuk tekintetében sokszor többet értek, mint maguk a kifejlett növények: rájöttek arra, hogy a csíra a kifejlett növény minden pozitív tulajdonságát esszenciális töménységben tartalmazza.

A tavaszi fáradtság ellen, ha idegesek voltak, vagy, ahogy ma mondanánk, stresszesek, tudták, hogy milyen növény csíráztatott magjait kell elfogyasztani ahhoz, hogy panaszuk megszűnjön.

Korunkban a csíra fogyasztása az egészségtelen életmódunk összes bajára, problémájára megoldást nyújt: csak éppen el kellene őket fogyasztani.
Aki híven követi a zöld étrendet, aki megszállottan követi az élő ételek fogyasztását, annak a csírafogyasztás nem ismeretlen fogalom. A többieknek viszont igen, így ajánlott megismerkedni a csírák jótékony hatásával, és beilleszteni az egyéni étrendbe is.

Talán az alábbiak segítenek abban, hogy a biomagok csíráit megedd:
-          segít a salaktalanításban, méregtelenítésben
-          ugyanolyan táplálóak, mint a hús, de mégsem hizlalnak
-          nincs bennük zsír
-          biomagokat szabad csak csíráztatni, így nincs se vegyszer-maradvány, se gyógyszermaradvány, de még egy kis műanyagszerű sincs benne

Próbáld ki! Jobban éreznéd magad nyáron egy csírakúrától, hiszen feltölti a vitaminraktárodat, számodra fontos ásványi anyagokkal látja el a szervezetedet; nem hizlal és nem is rossz ízű!