Egészség és hangulatjavító praktikák, télre

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik nem kedvelik a telet? Akkor ennek valószínűleg az az oka, hogy folyton betegeskedsz, megfázol a nagy hidegben, vagy a hangulatodra nyomja rá a bélyegét a komor, nyirkos, csapadékos, borús, hideg idő. Most azonban, elárulunk Neked néhány praktikát, amelyek segítségével nem csak egészségesebb lehetsz a téli hónapok ideje alatt, hanem a hangulatod, a közérzeted is jobb lehet általuk. Lássuk, melyek ezek a hangulat és egészségjavító praktikák, amelyeket mindenképpen ki kell próbálnod a saját érdekedben! Először is, nagyon fontos az, hogy odafigyelj a rendszeres testmozgásra. Télen hajlamosak vagyunk folyton a szobánk falai között ücsörögni a meleg szobában.

A nők esetében gyakori, hogy az unalmasan eltöltött perceket egy kis csokoládéeszegetéssel, nassolással töltik el. Ez nagy hiba, ugyanis a nassolás önmagában is plusz kilókat okozhat, pláne akkor, ha télen folyton a szobában ücsörgünk, és nem mozgunk eleget. A hízás pedig, általában nagyon megviseli a nőket, így még egy ok lesz arra, hogy a napjaink kesergéssel, feszültséggel telivé váljanak.

A sok stressz pedig, a betegségek kialakulásához, az immunrendszer romlásához is vezethet. Ez tehát egy láncreakció, amely általában a mozgáshiányból fakad. Figyelj oda arra, hogy télen is eleget mozogj. Természetesen nem azt mondjuk, hogy -10 °C-ban indulj el maratont futni, hanem azt, hogy minden nap mozogj egy keveset. Ez a mozgás lehet akár séta is a friss levegőn.

Már napi 20 perc séta is nagyban hozzá járul ahhoz, hogy ne hízz el a téli hónapok ideje alatt. Ha nem hízol el, akkor a kedved és a hangulatod is jobb lehet, ez pedig oda vezet, hogy ne stresszelsz majd feleslegesen. A stresszmentes élet pedig, az egészség és a boldogság kulcsa, így mindenképpen törekedj arra, hogy rendszeresen, eleget mozogj és a lehető legkevesebbet nassolj! Ha mindenképpen nassolni szeretnél valamit, akkor azt javasoljuk, hogy eszegess gyümölcsöt.

A kivi, a narancs, a grapefruit, vagy a banán télen is elérhető gyümölcsnek számít, így a nassolás során még a plusz vitaminbevitelt is biztosítani tudod a szervezeted számára, amitől sokkal egészségesebbé válhatsz. A sok gyümölcs fogyasztásával és a rendszeres mozgással a közérzeted, hangulatod is jobb lehet, és még az is megeshet, hogy végre megszereted a telet, mert rájössz, hogy a leghidegebb évszakban is egészséges, boldog és fitt lehetsz, ha egy kicsit odafigyelsz önmagadra!