Egészséges, vagy még sem?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Vannak divathullámok, melyek időnként felütik a fejüket, hangosan kiáltva: én egészséges étel vagyok! Pedig a tudomány bebizonyította, hogy egyáltalán nem az! Olvasd el mit eszel annak teljes tudatában, hogy valami rendkívül egészséges étket vettél magadhoz!
Gondoltad volna, hogy a biotermékeknek csak a 16 százaléka származik kistermelőtől, az összes többit nagy vállalatok állítják elő?

Bár a „bio” elnevezésnek szigorú szabályai vannak, azért előfordult már az is, hogy bioélelmiszerben olyan anyagokat találtak, melyek nem biotermesztésből eredő anyagok?

Gondoltad volna, hogy Amerikában előállított csirkehús 70 százaléka arzént is tartalmaz? Ott az arzént antibiotikumként kezelik, ezzel gyógyítva a csirkéket. Viszont az arzén megjelenik a csirketrágyában is, melyet a szántóföldekre hordanak, elindítva az örökös arzén mérgezés körforgását, mert a földekről a növények viszik tovább az emberekre, állatokra – nem csak a csirkékre.

Gondoltad volna, hogy csontszenet használnak a cukor fehérítésére? Pedig 1812 óta ezt használják azért, hogy a cukor még fehérebb legyen – mint a televízióban látható modell mosolygó szájából felcsillanó hófehér fogsor. Ezzel ízesíted a kávédat! Ezek után beláthatod, hogy a fehérített kristálycukor duplán egészségtelen!

Imádod a sushit igaz? Pedig nem kéne, mert egyrészt a sushinak tálalt hal, a kékúszójú tokhal a kihalás szélére került a világ sushi imádata miatt. Ráadásul a japán partok közelében élő hal erőteljesen higannyal mérgezett, melyet te is megeszel.

Jó étvágyat hozzá!