Egészségesek, táplálóak, de mégsem szeretjük őket annyira!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Egészséges élethez egészséges ételek kellenek. Egészséges ételt pedig csak egészséges zöldségekből nyerhetsz. Megmutatjuk neked a legegészségesebb zöldségeket, így nem lesz nehéz egy egész hétre egészséges ételeket készítened!
Spenót, Popey kedvence. Rostban, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag zöld levelek, melyek enyhén kesernyés ízűk miatt leginkább a fokhagymás, szerecsendiós elkészítési módot kedvelik. Felhasználható salátának, tölteléknek is, nem csak főzeléket lehet belőle készíteni. Az is igaz, hogy nem nagyon kedvelt növény, pedig valóban egészséges életet biztosító zöldségféle.

Kelkáposzta = frankfurti leves, vagy főzelék. Pedig ennél sokkal többféle felhasználási módot kínáló káposztaféle az összes közül talán az egyetlen olyan, amely szinte mindent tartalmaz, amit egy zöldségtől elvárunk: vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, antioxidánsokat, melyek segítenek a rák megelőzésében. El lehet készíteni rakottan, köretként párolva, vagy akár bundázva is – egy kis különleges étel a hétköznapokban is megengedett.

A brokkoli fogyasztását az összes diétás összeállítás engedélyezi, ami nem is csoda, hiszen ez a finom zöldség beltartalmi értékeit tekintve komoly vetélytársa a kelkáposztának. Azt is megkockáztatnánk, hogy a brokkolit jobban szeretjük, mint a kelkáposztát, függetlenül attól, hogy jellegzetes „brokkoli” íze van.

A gyümölcsök között is találhatunk királyt és királynőt, melyek nem feltétlenül a méreteikkel vannak összefüggésben. A gyümölcsök legegészségesebb tagjai a bogyós gyümölcsök: málna, ribizli, szeder, áfonya. Mind-mind rengeteg vitamint, antioxidást, aminosavat tartalmaz, melyek nélkül emberi szervezet nem élhet.

Együk ezt a sok finomságot változatosan, egészségesen, és akkor nem lesz szükség semmiféle gyógyszerre, szintetikusan előállított vitaminokra!