Egészségkárosító ételek, amelyek bizonyára a Te hűtődben is ott lapulnak

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az egészséges életmódra való áttérés bár elméletben könnyűnek tűnik, a gyakorlatban azonban igen sok embernek meggyűlik vele a baja. Ennek oka többnyire az, hogy rengeteg olyan élelmiszer van, ami cseppet sem számít egészségesnek, megszokásból azonban rendszeresen megvásároltuk és fogyasztottuk őket, egészen az életmódváltás pillanatáig.
Az egészséges életmódra való áttérés után azonban ezeket az ételek többé nem ajánlott fogyasztani, így jobb, ha meg sem vásároljuk őket. Lássuk, melyek azok a káros ételek, amelyeket általában mindenki beszerez. Nagyon sok háztartásban megtalálható például a margarin és a vaj. Ezeket rendszeresen fogyasztjuk is, pedig igazából nem lenne szabad! 

A vaj és a margarin sajnos olyan textúrával rendelkezik, hogy egyszerűen lehetetlen azt vékonyan kenni, mértékkel fogyasztani. Amennyiben túl sokat fogyasztunk belőle, igen nagy mennyiségű transzzsírt juttathatunk be a szervezetünkbe. Életmódváltás után tehát, elsődleges feladatnak számít az, hogy lemondjunk a margarin és a vaj fogyasztásáról. A legtöbb ember hűtőszekrényében ott lapul a jégkrém vagy a fagylalt is.

Ezek szintén nem tesznek jót a szervezetnek, hiszen tele vannak zsírral, cukorral, koleszterinnel, illetve a kalóriatartalmuk is igen magas, tehát nem csupán az általános egészségügyi állapotot tudják rombolni, hanem emellett még elhízást is okozhatnak. Fogyasztásuk mértékkel sem ajánlott, ezért jobb, ha nem vásárolsz többé jégkrémet és fagylaltot. A zsíros tejtermékek is a legtöbb háztartásban megtalálhatóak.

Bár a tejben értékes tápanyagok is megtalálhatóak, mégsem ajánlott a zsíros készítmények fogyasztása, hiszen igen magas a kalória- és koleszterintartalmuk. A zsíros tejkészítmények helyett válassz inkább alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, így nem csak az elhízást előzheted meg, hanem azt is, hogy az egészségi állapotod leromoljon. Az egészséges életmódod részeként odafigyelsz arra, hogy rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyassz?

Akkor bizonyára a Te hűtőszekrényedben is ott lapul egy-két üvegnyi krémes salátaöntet is. Ez nagy hiba! Ezeket a saláta önteteket jobb, ha kidobod, vagy az a legokosabb, ha meg sem vásárolod őket. A krémes salátaöntetek, mint például az ezer sziget, vagy a sajtos öntet, telis tele vannak zsírral, sóval és kalóriával. Két evőkanálnyi mennyiség például, megközelítőleg 120 kalóriával dobhatja meg a salátád tápérték adatait.