Egészségőrző ételféleségek

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az egészséges életmód követése során elengedhetetlenül fontos az, hogy a táplálkozásunk is teljesen rendben legyen. Lényeges tehát, hogy minőségi, magas vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkező ételeket fogyasszunk. A zsíros, kalóriadús, cukros ételeket jobb, ha elfelejtjük, helyettük inkább sok gyümölcs és zöldség, sovány hús és teljes kiőrlésű gabona fogyasztása javasolt.
Te tudod azt, hogy melyek a legegészségesebb ételek, amelyeket mindenképpen fogyasztanod kellene az egészséged megőrzése érdekében? Amennyiben nem, úgy adunk néhány tippet, hogy milyen ételféleségekkel teheted egészségesebbé a táplálkozásodat! Talán a spenótról egészen eddig hallani sem akartál, ám azt javasoljuk, hogy próbálj megbarátkozni vele a szervezeted egészségének megőrzése érdekében.

A spenót ugyanis vasban és folsavban gazdag ételféleség, amely igenis nagyon finom lehet, ha az szakszerűen van elkészítve. A spenót fogyasztása nagyon fontos a kismamák és a vashiányban szenvedő emberek számára. A folsav tartalma miatt azonban nem csak a nők számára javallott a rendszeres spenótfogyasztás, hanem a férfiaknak is, hiszen a folsav a hímivarsejtek termelődéséért is felel.

Amennyiben a pároddal gyermeket szeretnél vállalni, okosan teszed, ha sok-sok spenótot fogyasztotok együtt. A spenót mellett a sovány marhahús fogyasztása is nagyon egészséges, ezért igyekezz abból rendszeresen fogyasztani. A marhahús nagyszerű hatással van a bélrendszer működésére, emellett az immunrendszert is képes erősíteni, és a cukorbetegség ellen is képes védelmet nyújtani.

A marhahúsban megtalálható cink és hisztidin képes az idegrendszer működését is elősegíteni, valamint a szövetek újjáépítésében és növekedésében is jelentős szerepet játszanak ezek a nagyon fontos és hasznos anyagok. Amennyiben szeretsz teázni, úgy jó hírünk van számodra, hiszen a legegészségesebb élelmiszerek között szerepel a feketetea is. Véd a fogszuvasodástól, valamint erősíti a benne lévő fluorid a fogzománcot is.

A fekete tea mellett érdemes zöld teát is rendszeresen fogyasztani, hiszen abban rengeteg aminosav található meg, így az immunrendszert tökéletesen tudja erősíteni. Bizonyára nem is gondolnád, hogy az egészségmegőrző élelmiszerek között a sörélesztő is szerepel, pedig így van.

A sörélesztő nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így az immunrendszert kiválóan tudja erősíteni, valamint a vírusok, baktériumok és ellenséges organizmusok elleni harcban is nagy segítséget tud nyújtani.

Te odafigyelsz arra, hogy egészségesen táplálkozz?