Egészségtippek nyárra

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A nyár a szabadság, a jólét időszaka: nem kell vaskos kabátokat viselni, a hőség miatt elegendő a könnyű, nyári viselet. Ilyenkor utazunk szabadságra, élvezzük a meleget, a strandot, az édes semmittevést.
Hogy jó formában légy, olvasd el tanácsainkat, általuk biztosan egészséges marad a tested-lelked egyaránt gyógyszerek, tabletták nélkül!

Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt!

Ez a legkiválóbb időszak arra, hogy vitaminokban és rostanyagokban gazdag étrendet állíts össze magadnak. Nem hizlaló, könnyen emészthető ételeknek köszönhetően tested is fellélegzik, hiszen a nyári hőségben senki sem kívánja a zsíros ételeket. Úgy tudod méregteleníteni szervezetedet, hogy észre sem veszed!

Ne feledkezz el a vízivásról sem!

Napi két liter ásványvíz fogyasztása az irányadó, de a nyári melegben ennél sokkal több vizet kívánhat a szervezeted. Ne várd meg, míg szomjas leszel, hiszen a 40 fok körüli forróságban ez már vészjelzésnek számít: félóránként igyál meg egy pohár ásványvizet és nem lesz gondod a szervezeted hidratáltságával!

Napozz minél többet!

Télen némán visít a szervezeted a D-vitaminért, nyáron annyit kaphatsz belőle, amennyire szükséged van. Ehhez annyit kell tenned, hogy az ajánlott időtartamban kint vagy a szabad levegőn, még akkor is, ha árnyékban hűsölsz. Add meg a szervezetednek amire szüksége van, az egészséges állapotod miatt napozz annyit, amennyit az időd enged!

Mozogj eleget!

A nyári hőség meghozza azt is, hogy bebújsz a szobádba, és ki sem dugod onnan az orrodat, mondván nem lehet kibírni ezt a hőséget. De reggel és este, netalán éjszaka lehetőséged van arra, hogy a napi edzésedet letudd, ne engedj a fekete ördög csábításának: ne fekve töltsd a szabadidődet, hanem mozogj rendszeresen még nyáron is!

Boldog kapcsolatok!

Az egészséges élethez hozzátartozik a boldog lelki élet is. Legalább nyáron ügyelj arra, hogy olyan emberekkel töltsd el a szabadságodat, akiket szeretsz, és akikkel szeretsz együtt lenni. A sok nevetés, a boldogságérzet segít meggyógyítani a stressz okozta bántalmakat gyógyszerek nélkül.