Egy kis izomnövelés komoly testépítés és étrendkiegészítők nélkül

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Sokan, főleg a férfiak szeretnének magukra izmokat pakolni, de nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy testépítéssel foglalkozzon, eljárjon rendszeresen edzőterembe, beszerezze otthonra a szükséges gépeket, súlyzókészletet vagy épp személyi edzőt fogadjon. A jó hír az, hogy minderre nincs szükség, ha megelégszünk látványos, de azért nem versenyszámba menő izomzattal. Az izom egyszerű dolog. Terhelésre van szüksége és anyaghoz az épüléshez. Ha ezeket megkapja, egyre nagyobb lesz, míg el nem éri a helyzetből maximálisan kihozható méretet, erőt, szálkásságot.

Ha valakinek nincsen lehetősége komolyabban foglalkozni a témával, még elérhet eredményeket. Egyszerű, otthoni megoldásokkal, az átlagos táplálkozástól nem messzemenőkig eltérő és költséges étrenddel látványos izom építhető fel a test minden részére. Nézzük, mit lehet tenni otthon a sikerért.

Az alapgyakorlatokkal érdemes kezdeni. Fekvőtámasz, felülések, guggolás, kitörés, húzódzkodás és tolódzkodás, és ha van rá mód, súlyok emelgetése. Ezekkel már egy alapizomzatot össze lehet hozni.

Ezt követően jöhet némi okulás. Akár magazinokból, akár az internetről vagy kimondottan szakirodalomnak számító könyvekből rengeteg információt össze lehet gyűjteni az edzésekre, nyújtásra, életmódra, étkezésre vonatkozóan,a miből a lehetőségeinknek megfelelőket kigyűjtve, felállíthatunk egy olyan működést, ami kitartó munkával meghozza az eredményét.  Egész biztos, hogy hosszú távon gondolkodva nem árt beszerezni egy súlyzókészletet vagy csak egy megfelelő méretű kettlebellt.

A kettlebell egy golyó fogantyúval, ami igazán multifunkciós eszköznek számít. A húzódzkodásra és tolódkozdásra alkalmasak a játszóterek eszközei, ahol elérhető közelségben van úgynevezett aktív park, ott még sokkal könnyebb mindezt kivitelezni. Kapható igazán olcsón olyan eszköz, melyet az ajtófélfákra felapplikálva húzódzkodásra alkalmas fogantyút kapunk.

Ez is egy hatékony eszköz. Azt feltétlenül el kell mondani, hogy nagy mellizmokat csak fekvenyomással lehet kialakítani. Igaz, hogy a fekvőtámasz, főleg súllyal jól növeli, ám semmi nem vetekedhet a fekvenyomás hatékonyságával. Az étkezésben arra kell ügyelni, hogy jó minőségű szénhidrátot és fehérjét fogyasszunk.

A húsok, halak, tenger gyümölcsi és a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek, tejtermékek, főleg túró, jó hatással vannak az izmok épülésére. Aki esetleg mégis használna étrendkiegészítőt, annak egyszerű a dolga, mert a fehérjék széles választéka kapható.