Evezőgép - a legösszetettebb fitnessgép

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 

Az evezőgép növekvő népszerűségét hatékonyságának köszönheti.

Az evezőgép kevésbé ismert fitnessgép, mint a futópad, az elliptikus tréner, vagy a szobakerékpár. Pedig az evezőgépen történő edzés a test minden izomcsoportját megmozgatja, fokozza a szív és a keringési rendszer teljesítőképességét. Ami miatt az evezőgépek kevésbé közkedveltek, az a helytelen használat következtében kialakuló gerincpanaszok lehetősége.

Ha azonban elsajátítjuk a pontos mozgásfolyamatot, nemhogy a hátfájás kialakulását, hanem inkább annak megelőzését szolgálhatják.
Az evezőgép nők körében mostohagyereknek számít, kevesen használják, főleg a férfiaknál örvend népszerűségnek. Ez egyrészt azért alakult így, mert a legtöbb nő a problémás testrészek formálására koncentrál, másrészt az evezős mozgás összetett, ezért használata nehezebb a többi kardiogépnél. Pedig az evezőgépet nem szabadna hanyagolni, mert ez az egyetlen gép, amely hatásosan edzi a felsőtest izmait is. Márpedig alakunk akkor szép, ha arányos. A modern evezőgépeken élvezetes edzéseket, túrákat tehetünk meg kényelmes körülmények és kontrolált feltételek között..
Evezőgép használata

Az evezőgép pozitív hatásai:

 

  • erőteljesen edzi a kar, a hát és a has izmait is amellett, hogy a combfeszítő izmokat is keményen megdolgoztatja.

 

Mire kell figyelni az evezőgép használata közben?

 

  • a hát alsó részét egyenesen kell tartani, ami eleinte nehéz feladat.
  • nagyobb fokú hasi elhízáskor a használata kényelmetlenné válhat.


A Fittsport áruházban az alapszintű otthoni felhasználásra tervezett evezőgépektől a legmodernebb indukciós elven működő változaton át az edzőtermi felhasználásra is alkalmas evezőgépig minden típusú és kialakítású modell megtalálható.

Gyártó szerinti kategóriák:

Robust evezőgépek
Kettler evezőgépek
Pro-Form evezőgépek
Bremshey evezőgépek
Tunturi evezőgépek
First Degree evezőgépek