Ezeket szerezd be 2016-ra, hogy formába hozd magad

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Itt az év vége, új időszámítás kezdődik és ez a legjobb alkalom arra, hogy változtass a szokásaidon, például elkezd sportolni, lefogyj vagy csak egyszerűen formába hozd magad. Néhány nap van csak hátra az idei évből, melyből három-négy a nagy evések és ünneplés napjai lesznek, így érdemes elgondolkodni azon, hogy az új évet hogyan kezdjük. A szilveszteri fogadalmak legnagyobb része a sportoláshoz, diétához, fogyáshoz kapcsolódik, de csak kis hányadukból lesz valami.

Ha te is ilyesmit tervezel, akkor cikkünk igyekszik segíteni abban, hogy mit szerezz be a minél gyorsabb célba érés érdekében. Összegyűjtöttünk néhány nagyobb holmit és néhány apróságot, ami nagyon hasznos segítség a plusz kilók leadásában, az életmódváltásban és az erősítésben.

Fitneszgépek:

Futópad: A Tunturi, NordicTrack, Proform nagy futópad gyártók, kiváló minőségű fitneszgépekkel hódították meg a világot, ha ilyesmit tervezünk vásárolni, érdemes az ő kínálatukat átnézni. A futópad az egyik legjobb eszköz kardiotréninghez, fogyáshoz, az egészséges életmód megalapozásához, mert egy olyan természetes mozgást segít elő, ami az ember sajátja, a teljes testet átfrissíti, és még sorolhatnánk a pozitív hatásait.

Elliptikus tréner: Az elliptikus tréner lényegében mindarra alkalmas, amire a futópad, ugyanakkor egy fokkal jobban vigyáz az ízületekre. Kardiózásra, állóképesség növelésére, fittebbé válásra és még farizom erősítésre is alkalmas.

Fekvenyomó pad: Elsősorban férfiak részére elengedhetetlen holmi, hiszen a mellizmok erősítésére, az izomtömeg növelésére a legalkalmasabb, főleg, ha egy súlyzókészlettel is ki van egészítve.

Evezőgép: Az egyik legkomplexebb edzést nyújtó holmi. Kardiózásra, izomerősítésre is alkalmas, ráadásul az evezés, melyet a gép segítségével végzünk, a teljes testre hat.

Apróságok:

Fitnesz labda: A fitnesz labda hatékony megoldás számos izomerősítő, mélyizom erősítő és nyújtó gyakorlathoz, emellett kiváló kardio edzések kivitelezéséhez is. Több méretben kapható, figyelni kell arra, hogy a magasságunkhoz megfelelő méretű labdát válasszuk.

Rip:60 edzőheveder: Az edzőhevederek, ahogy a rip:60 is, majdnem már funkcionális edzésre való eszközök. Nem alkalmasak különösebben a kardiotréninghez, de komoly izomerősítést, koordinációjavulást érhetünk el velük, melyek közben a kalóriák is használódnak. Nagyon komoly edzéseket lehet végezni velük, hatalmas eredményeket érhetünk el használatukkal.

BOSU párna: A BOSU egy egyedi, ám sok másból építkező tréning, mely egyben kardio, egyben izomerősítő és koordinációs képességeket javító eszköz. A gimnasztikai labdához hasonlóan ez is kimondottan rehabilitációs céllal készült, az időskori koordinációs problémák javítására, de hamar kiderült, hogy a fitnesz világában is nagyon hasznos. Segít erősíteni a mély hátizmokat is bizonyos gyakorlatok során és pilates edzésekkor is bevethető.