Ezt nem lehet elviselni!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az ember, bármennyire is képes elfogadni a másságot, bizony vannak olyan testi megnyilvánulások, melyek láttán elborzad. Nem a púposság, vagy a kancsalság a legborzasztóbb torzulás, hanem az extrém méreteket öltő elhízás. Egy nemrégen történt felmérés szerint egyre többen vannak Angliában olyan személyek, akik extrém méretekig híztak el. Nők, akik megközelítik a 180 kilogrammos tömeget, férfiak, akik annyira elhízottak, hogy meg sem tudnak moccanni.

Meg lehet magyarázni ezeket a extrém eseteket, de többségük sajnos annak tudható be, hogy nem mozognak eleget, össze-vissza esznek mindent, és egyre nagyobb mennyiségben – semmi mást nem csinálnak csak esznek és tévéznek.

A közelmúltban két haláleset is megbotránkoztatta az egészségesen élők táborát. Egy férfi és egy nő halt meg a túl nagy testtömegük miatt.

A férfihoz a mentősökön kívül a katasztrófaelhárítókat is ki kellett hívni, mert nem fért ki az ajtón. A testét pedig nem hordágyon hozták ki a házból – melynek ajtaját ki kellett vágni a falból – hanem egy megerősített acélágyra kötözték, mert félő volt, hogy a hordágy nem bírja el a tömeget.
A férfi életének utolsó két évében nem tett mást, mint evett és számítógépen játszott, tömege megközelítette a 250 kilót.

A nő sajnos betegségből kifolyólag esett ágynak, férje rendületlenül ápolta egészen a haláláig. Mikor a felesége elhunyt, sajnos a testsúlya elérte a 180 kilogrammot. A mérhetetlen elhízásnak az okát a gyógyszereknek és a mellékhatásként jelentkező falánksági rohamoknak köszönhette.

Az egészséges emberi társadalom sok mindent képes tolerálni, de az extrém határokat meghaladó elhízást viszont nem. A legszörnyűbb az egészben – természetesen a halálesetek után – hogy az elhízási hullám elérte Európát is, hiszen eddig Amerikára volt jellemző a túlzott testtömeg.

Hízik a világ, mintha hiába hallatná hangját az egészséges életmódot követő több millió ember a Földön, ezek szerint süket fülekre talál hangjuk. Vagy kiáltsunk hangosabban? Mit kellene tenni ahhoz, hogy az ilyen mértékű elhízás egyszerűen megszűnjön?

Ui: a férfi és a nő esete valóság, de kegyeleti okokból nem írjuk le a nevüket. Ha kicsit kutattok a neten, találhattok ti is hasonló példákat, nem is egyet – sajnos.