Fehér helyett fekete

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A fehér liszt egészségtelen tulajdonságaival már szembesülhettél te is. Itt az új alternatíva: egészséges, nem fehér, és allergiások is fogyaszthatják. Az új lisztféleség kávéból készül, viszont egyáltalán nincs kávéíze. Felhasználható kenyérfélék, péksütemények, tészták készítéséhez is. Koffein sokkal kevesebb van benne, mint a lefőzött kávéban, így élénkítő hatása elhanyagolható.

A Daily Mail információi szerint az új lisztféleség a kávétermelőknek is kedvez, hiszen a kávénövény azon részeiből készül, melyet egyébként nem használnának fel, azaz nem főzhető belőle ital. Vastartalma háromszorosa a spenót vastartalmának, kétszer több kálium van benne, mint a banánban, és nagyon magas százalékkal – 84 százalékkal – kevesebb zsír van benne, mint a kókuszból készült lisztben.

Miután nem gabonából készül, így gluténmentes lisztként a gluténra érzékenyek is fogyaszthatják.

Az előrejelzések szerint 2015-re már a boltok polcain is látható lesz, de hogy mennyibe fog kerülni, az még a jövő kérdése. Azt viszont már előre sejteni lehet, hogy az ára még a biolisztek árán is túlmutat majd, hiszen a kávétermesztők termelése nagyban függ az időjárási viszonyoktól, és már idén is kevesebb kávé termett, mint tavaly.