Fogyj egészségesen, élj egészségesebben!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Fogyás
 
Az ésszerű életmódbeli változtatások mellett egyre több olyan példáról lehet olvasni, amely az esztelenség, esetleg a beteges kategóriába tartozó elgondolásokat követ. Az is igaz, hogy a testsúly problémájával küzdő személy minél hamarabb le szeretné adni a felesleges kilókat, ezért számára semmi sem szent, mindent ki akar próbálni, csak hogy a vágyott eredmény minél előbb láthatóvá váljon.

Az esztelen megoldásoknak több látható jele is lesz: nem csak a vágyott tömegcsökkenés, de komolyabb egészségügyi problémák is kialakulhatnak,
amiért nem érdemes ezeket a módszereket követni. Bár, ha vágysz arra, hogy kopasz legyél, mert kihullik a fogyókúrás szertől a hajad, akkor az a te dolgod, de ne ajánld másnak!

A fogyás csak mozgással, kitartással és egészséges életmódbeli változtatásokkal lehet. Így a súlyod csökkenése lassan, fokozatosan következik be, mely tartós eredményt produkál. Az olyan megoldások, melyek egy hónap alatt 10 kilós testsúlycsökkenés eredményez, nem egészséges. A tabletták jelentős része az étvágyat csökkenti, de amint abbahagyod a szer szedését, kiürül szervezetedből a hatóanyag, visszatér az étvágyad és visszatérnek a leadott kilók is.
Helyette inkább csökkentsd a zsírfogyasztást, kerüld a négy fehér élelmiszert (liszt, cukor, só, zsír), és máris sokat tettél azért, hogy fogyni tudj.

Idővel aztán mozgékonyabb leszel, vágyni fogsz arra, hogy sportolj valamit, így a mozgással sem lesz problémád. Aztán már arra kell figyelned, hogy a kifogyott ruháidat lecseréld, mert ha az egészséges életmód szerint élsz a továbbiakban is, akkor nem lesz szükséges többé a zsákszerű ruháidra, vagy az elefántméretű nadrágokra.