Futópad olaj – gépeink hosszú élettartamáért

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Sokan nem szeretnek edzőterembe járni, ezért szereznek be otthonra valamilyen edzőgépet. Az otthoni edzés kényelmes, kevésbé időigényes, hiszen nem telik el idő az utazással és ha nem szeretünk társaságban edzeni szintén kitünő választás.
A legnépszerűbb darabok otthonra a futópad, szobabicikli és az elliptikus tréner, természetesen ezek mellett a kisebb eszközök is roppant népszerűségnek örvendenek.

A különböző gépek esetében nagyon fontos a karbantartás, ráadásul folyamatosan és szakszerűen. Egy futópad például hatalmas terhelésnek van kitéve, főleg, ha valaki rendszeresen használja, nem csak heti egyszer nyüstöli fél órát. A futópad bivalyerős, ugyanakkor kényes eszköz egyben. Ha megfelelően le van kezelve legalább három-négy havonta, akkor nem lesz baj, de ha elmulasztjuk az olajozást, akkor hamar korrodálódik, kopik, és menthetetlenül tönkremegy.


Amire szükséged van: futópad olaj


Egy futópadnak kimondottan futópad olaj szükséges a tökéletes működéshez. Szerencsére nem egy nagy összeg és mivel évente körülbelül négy alkalommal kell használni, az olyanból, mint például az Icon futópad olaj, kettő csomaggal elegendő beszerezni. Ebből a típusból két kezelésre való adag található egy csomagban, így a két csomag pont kiteszi a negyedévente esedékes olajozás mennyiségét. Nem csak amiatt kell kezelni futópad olajjal a drágán megvásárolt fitneszgépünket, mert különben nyikorog, rossz hangja van. Azért fontos elsősorban a kezelés, a rendszeres olajozás, mert ha a gép „kiszárad”, kikopik belőle az olaj, akkor a futószőnyeg a talpak és még a motor is károsodik.


Mit okozhat, ha nem ápoljuk gépeinket?

Futás futópadon
Kép forrása: Pixabay.com


Nem csak kicsit lesz rosszabb vagy nehezebben „megy”, ahogy sokan tévesen gondolják, hanem valóban korrodálódik, kopik, dörzsölődik, és egyszer csak kész, feladja, nem megy tovább. Nem csak a futópadokat kell ilyen formán rendszeresen karban tartani, hanem az elliptikus trénert, a szobabiciklit, de még a taposógépet is. A futópad nagyon hasznos társ a kilók leadásában, a fittség megtartásában és roppant mód kényelmes dolog, hogy ha rendelkezünk egy ilyen fitneszgéppel, akkor nem kell súlyos tízezreket kiadni a fitnesztermek bérletéért, nem kell elkutyagolni a teremig és nem kell kényelmetlenségekbe keveredni, mert otthon, bármikor, amikor időnk engedi és kedvünk tartja, használhatjuk. Vannak nagyon jutányos árú gépek, jó minőségben, de ezeket is fontos óvni, hiszen nem túl hatékony megoldás, ha évente újat kell venni, mert nem olajoztuk meg egyszer-kétszer.

Futópad olajat használni a lehető leginkább pénztárcabarát megoldás, mert minimális összegért cserébe biztosítjuk, hogy rendeltetésszerű használat mellett, nagyon sokáig, több évig is van egy kényelmes, jól működő fitneszgépünk, amit akkor használunk, amikor csak akarunk.
Az icon futópad olaj praktikus tubusban, könnyen adagolható, a 15 ml-es kiszerelés, mint említettük két alkalomra is elegendő, valamint tartozik hozzá egy rajzokkal illusztrált segédlet is, melynek segítségével könnyen meg tudjuk olajozni a futópadunkat. A tubus visszazárható, így könnyen tárolható a következő felhasználásig.