Győzd le a fáradtságot, vitaminok segítségével!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Nyár van, itt a nyaralás a nyakadon, de valamiért semmihez sincs kedved? A barátaid strandra hívnak, de Te úgy érzed, hogy egész nap csak aludnál? Nincs energiád megélni a nyár kínálta lehetőségeket és szépségeket? Akkor ez ellen sürgősen tenned kell valamit, mielőtt még beköszöntene a mogorva ősz! Amennyiben Te is enerváltnak érzed magad, mindenképpen töltsd fel a szervezetedet vitaminokkal!
A probléma oka ugyanis valószínűleg abban rejlik, hogy nem viszel be a szervezetedbe elegendő mennyiségű vitamint. Könnyen meglehet, hogy a hajad is fénytelenné vált, illetve a bőrödön, vagy a körmeiden is tapasztaltál problémákat. Amennyiben ez így van, akkor teljesen biztos lehetsz benne, hogy a szervezeted vitaminraktárai teljesen kimerültek.

Nyáron, a nagy melegben nem nagyon van étvágya az embernek, és hajlamosak vagyunk csupán jégkrémen vagy fagylalton élni. A nagy forróságban, a konyhában sem szívesen ácsorog az ember, ezért többnyire gyorsételeket fogyasztunk. Ezek pedig, lássuk be, nem igazán tartalmaznak vitaminokat és tápanyagokat.

Nem csoda tehát, hogy a szervezet teljesen kimerül. Nyáron pedig rengeteg zöldség és gyümölcs érhető el, rendkívül olcsón. Ezekből könnyen el lehet készíteni egészséges, laktató, mégis könnyű fogásokat is, amelyek nem terhelik meg a szervezetünket. Gondolj csak a lecsóra, vagy egy hűsítő gyümölcssalátára! Ezek tele vannak rostokkal, vitaminokkal és még a legforróbb nyári napokon is könnyedén el lehet őket készíteni.

Csupán egy kis odafigyelésre van szükség, és máris vitamindús, könnyű fogásokat varázsolhatsz az asztalra. Ezek az ételek nem csupán az emésztésedre gyakorolnak jó hatást, hanem feltöltik a szervezetedet vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Az immunrendszeredet megerősítik, így még a betegségekkel szemben is sokkal ellenállóbbá válhat a szervezeted.

Fontos, hogy mindig vedd figyelembe a tested jelzéseit! A rendszeres fáradtságérzet éppen azt jelzi Neked, hogy a testednek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Semmiképpen ne várd meg azt, amíg nagyobb baj alakul ki a vitaminhiány következtében!

Fogyassz minden nap zöldségeket és gyümölcsöket, ha teheted, akkor nyersen, saláta formájában. Te mennyi zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz el egy nap? Észrevettél már magadon vitaminhiányra utaló tüneteket?