Győzd le sporttal a narancsbőrt!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Köztudott, hogy a narancsbőr kialakulását többféle tényező is befolyásolhatja. Azok a személyek, akik csak igen keveset mozognak, netán egyáltalán nem végeznek semmiféle sporttevékenységet, sokkal veszélyeztetettebbek a narancsbőr kialakulását illetően. Az első és legfontosabb dolgunk tehát a narancsbőrrel szemben az, ha megpróbáljuk megelőzni a bajt és még idejében elkezdünk eleget mozogni.
Igen ám, de mit lehet tenni, ha már megjelentek az apró gödröcskék? Nem kell azonnal elkeserednünk, hiszen bármikor le lehet számolni a narancsbőrrel. Egy kis odafigyelés szükségeltetik csupán és fontos az is, hogy szakítsunk elegendő időt a megfelelő mértékű mozgásra. Lássuk, hogyan győzhetsz a narancsbőrrel szemben!

Amennyiben a narancsbőrödet a felhalmozódott zsírrétegnek „köszönheted” logikus, hogy az első és legfontosabb, amit tehetsz annak eltűntetése érdekében az, hogy elkezdesz diétázni. Ahogyan a zsírréteg csökken a combodon és a fenekeden, úgy a narancsbőr is egyre kevésbé lesz majd látható ezeken a testrészeken. A lehető legjobb megoldás az, ha valamilyen kardio mozgásformát kezdesz el.

Ilyen például az úszás vagy a futás. Ez a két mozgásforma tökéletesen át tudja mozgatni a tested összes izmát, ezért igen hatékonyan lehet általuk elégetni a kalóriákat is. Minél több kalóriát égetsz el testmozgással, annál hamarabb tűntetheted el a narancsbőrt a testedről. Nyáron tökéletes mozgásforma még a biciklizés is, hiszen e sporttevékenység segítségével is rengeteg kalóriát égethetsz el, és a méregtelenítési folyamatok felgyorsítására is tökéletesen alkalmas.

A méregtelenítés rendkívül fontos a narancsbőr elleni harc során. Emiatt ügyelned kell arra is, hogy elegendő folyadékot fogyassz el minden nap. A megfelelő mértékű vízfogyasztás sporttevékenység végzése mellett kifejezetten fontos, hogy elkerülhesd a kiszáradást. Amennyiben nem szeretsz úszni, futni, vagy biciklizni, akkor is van lehetőséged eltűntetni a narancsbőrt. Csupán annyi a teendőd, hogy reggelente gyalog járj a munkahelyedre, illetve gyalog menj a boltba, az iskolába, vagy bárhová, ahol éppen dolgod van.

Ezzel máris rengeteget teszel annak érdekében, hogy megszabadulj a nem kívánatos gödröcskéktől a fenekeden és a combodon. Naponta legalább 30-40 percnyi séta segítségével már hatékonyan szembe tudsz szállni a narancsbőrrel, sőt még az általános egészségi állapotodon is jelentős mértékben javíthatsz ezzel a kellemes, és egyáltalán nem fárasztó mozgásformával.