Harcolj cinkkel az érelmeszesedés ellen!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Napjainkban igen elterjedt egészségügyi probléma lett az érelmeszesedés. A kor előre haladtával egyre több embernél jelenik meg a súlyos egészségügyi probléma. De vajon el kell ezt fogadnunk? A válasz az, hogy nem! Tehetünk az érelmeszesedés ellen, hiszen egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással remekül fel lehet venni a harcot az érelmeszesedéssel szemben.

Idős korban is lehet teljesen egészséges és fitt valaki, csupán oda kell figyelni arra, hogy az egészséges életmód alapelveit követve éljük az életünket.

De mit tehetsz még az érelmeszesedés ellen? Például, fogyassz sok olyan ételt, amely cinket tartalmaz.

Az érelmeszesedés ugyanis, gyakran akkor alakul ki a szervezetben, ha az étrendünk nem tartalmaz elég cinket. A cinkhiány egyik jellemző tünete lehet az érelmeszesedés. Szintén intő jel lehet a prosztata megnagyobbodása is, tehát, ha e két jellemző tünet együtt jelentkezik, akkor nagyvalószínűséggel cinkhiány is állhat a háttérben.

Milyen ételeket fogyassz, hogy biztosíthasd nap, mint nap a szervezeted számára szükséges cinkmennyiséget?

Fogyassz például sok tökmagot, tojást, rákot, tengeri halat, osztrigát, sertésbélszínt, vagy búzacsírát. Emellett, a bárányborda és a marhafartő is rengeteg cinket tartalmaz, hasonlóan a sörélesztőhöz és a mustárhoz.

A cink azonban nem csupán az érelmeszesedéssel veszi fel a harcot, hanem az ízérzékelési zavarok javításában is hasznos segítséget nyújthat. Emellett, javítja, gyorsítja a sebek gyógyulását, a szellemi frissességet és az idős emberek állapotát is.

Amennyiben a körmödön fehér foltokat véltél felfedezni, úgy azt javasoljuk, hogy fogyassz több olyan ételt, amely cinket tartalmaz, illetve a cinket is tartalmazó étrendkiegészítő készítmények is hasznosak lehetnek számodra. A cinkbevitel hatására ugyanis, ezek a fehér foltok teljesen el fognak tűnni, rövid időn belül.

Nem árt azonban megjegyezni azt, hogy a bőséges cinkbevitel hatására a szervezet rézhiányát is okozhatja. Ezért, nagyon fontos, hogy a réz pótlásáról se feledkezz meg, illetve azt sem árt tudnod, hogy bőséges cinkbevitel mellett nagyobb mennyiségű A-vitaminra, béta-karotinra van szüksége a szervezetednek.

A legokosabb döntés az, ha egy olyan komplex összetételű étrend kiegészítőt kezdesz el szedni, amely minden vitaminból és ásványi anyagból a szükséges mennyiséget tartalmazza, így biztos lehetsz benne, hogy semmiféle hiánybetegséged nem jelentkezik majd a cink szedése mellett sem.