Hihetetlen! A testmozgás elősegíti a baktériumok szaporodását!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Hihetetlen felfedezésre jutott néhány tudós, a testmozgással kapcsolatosan. A kutatók ugyanis azt állítják, hogy a testmozgás hatására a szervezetben lévő baktériumok gyors szaporodásnak indulnak. Nem kell azonban megijedni, hiszen jelen esetben nem a káros baktériumokról van szó, hanem a jótékony baktériumokról.
A kutatók által készített tanulmányban az szerepel, hogy a fizikai aktivitás, jelentős segítséget nyújt a bélrendszerben lévő, jótékony baktériumok szaporodásához, így az általános egészségi állapotra is nagyszerű hatása van a testmozgásnak. A rendszeres sport előnyei eddig is ismeretesek voltak, ám eme pozitív hatás egészen idáig ismeretlen volt.

A kutatók azt is lejegyezték, hogy az inaktivitás éppen ellenkezőleg hat a szervezetre. Abban az esetben ugyanis, ha valaki egyáltalán nem végez testmozgást, nem sportol, csak ül a televízió vagy a számítógép előtt, jelentős károkat tesz a szervezetében élő baktériumokban is. A jótékony baktériumok száma ugyanis, inaktivitás mellett jelentős mértékben csökken.

Ennek is köszönhető például az, hogy az inaktív emberek elhíznak, hiszen az emésztésük, anyagcseréjük lelassul, és zsírpárnák jelennek meg idővel a testen.

Az aktív emberek ezzel szemben kevésbé hajlamosak a hízásra, hiszen a jótékony baktériumok biztosítják az emésztőrendszer egészséges működését, ami megelőzi az elhízás kialakulását is.

Amennyiben egészséges és karcsú szeretnél lenni, ügyelj arra, hogy rendszeresen végezz valamilyen testmozgást! Így nem csak tökéletes alakra tehetsz szert, de a bélrendszeredben élő jótékony mikroorganizmusok száma is megsokszorozódhat. Az anyagcseréd és az immunrendszered pedig, továbbra is remekül funkcionálhat.