Hogyan küzdheted le a megfázást, házi szerekkel?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A megfázás nagyon kellemetlen tüneteket produkálhat, ami lássuk be, igencsak megterheli a testünket és a lelkünket egyaránt. A betegség bármely korosztályhoz tartozó személyt le tudja verni a lábáról, így fontos, hogy a megelőzésre törekedjünk. De mit tehetünk abban az esetben, ha mindenféle óvintézkedésünk ellenére elkaptuk a megfázást? Nagyanyáink jól tudták, hogy mi az, ami ilyenkor valóban használ. Lássuk, mit tehetsz a megfázás ellen, házilag. Először is le kell szögeznünk azt, hogy a házi praktikák bevetése csakis abban az esetben ajánlott, ha enyhébb, kezdődő megfázási tüneteket észlelsz magadon. Ekkor bátran kísérletezgethetsz a házi praktikákkal, hiszen nagy eséllyel segítenek majd leküzdeni a panaszaidat.

Abban az esetben viszont, ha napok óta tartó, csillapíthatatlan lázad jelentkezik, erős hidegrázást, köhögést és nagyfokú elesettséget tapasztalsz magadon, jobb, ha nem próbálkozol házi szerekkel, hanem fordulj inkább azonnal orvoshoz! Enyhébb, kezdődő megfázás esetén azonban, bátran vesd be a forró húsleves gyógyító erejét. Bizony ám, amit gyermekkorodban az édesanyádtól, vagy nagymamádtól hallottál a húslevesről, az mind igaz!

A húsleves ugyanis, remek ellenszere lehet a megfázásnak, mivel a levének köszönhetően remekül hidratálja a szervezetedet. A bőséges folyadékfogyasztás pedig, elengedhetetlen a gyors és zökkenőmentes gyógyuláshoz. A leves emellett nagyon sok jótékony összetevőt is tartalmaz, amely támogatja a szervezetedet a gyógyulási folyamatok felgyorsításába.

Fontos megjegyezned, hogy láz esetén a levest sohase forrón edd, mivel azzal még jobban feltornázhatod a testhőmérsékletedet. Ilyenkor a levest edd langyosan, bőséges mennyiségben. A leves mellett a meleg, vagy langyos tea is jó szolgálatot tesz, főként abban az esetben, ha azt gyógynövényből főzöd.

Megfázás esetén a kamillatea inhalálásra és belsőleges fogyasztásra is tökéletes. A langyos teát turbózd fel mézzel és valódi, frissen facsart citromlével is, így biztos lehetsz benne, hogy maximális támogatást nyújtasz az immunrendszerednek a fertőzéssel való „harcban”. Ugyancsak remek házi szer a megfázásra a fokhagyma is.

Bár fogyasztása után nem a Te leheleted lesz a legfrissebb, ám érdemes vállalni ezt az apró kellemetlenséget, hiszen a friss fokhagyma igazi csodaszernek számít. Fogyaszd pirítóssal, sok zöldséggel és természetesen egy nagy bögre gyógyteával, és meglátod, hogy egy szempillantás alatt búcsőt inthetsz a megfázásnak!

Te mit teszel megfázás esetén?