Így táplálkozz, ha stresszes életet élsz!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A mai rohanó világban, szinte alig van olyan ember, akinek ne lenne jelen az életében a stressz. A felgyűlt feszültség, az elfojtott indulatok és sok stressz, igen súlyos testi és lelki panaszok okozója lehet, ezért mindenáron arra kellene törekedni, hogy a napjaink minél nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban teljenek.
Amennyiben ez valami miatt nem lehetséges, akkor viszont arra kell nagyobb figyelmet fordítani, hogy a stressz okozta káros hatások kialakulásának kockázatát a lehető legkisebbre redukáljuk le.

A Te életed is stresszes, ezért szeretnéd kiküszöbölni a feszültség okozta megbetegedéseket? Akkor mindenképpen olvass tovább! Nagyon sokat tehetsz a stressz ellen azzal, ha életmódot változtatsz. Az egészséges táplálkozás már egy igen nagy lépés lehet a kiegyensúlyozott, egészséges élet felé vezető úton. Minél kevesebb tápanyagot viszel be a szervezetedbe, a stressz annál nagyobb károkat tud okozni a testedben. Ezt semmiképpen sem szabad hagynod, ezért étkezz mindig egészségesen! A fittséged megőrzése érdekében bőségesen fogyassz gyümölcsöt és zöldséget nap, mint nap.

Egy nap leforgása alatt, legalább 650 grammnyi zöldséget vagy gyümölcsöt ajánlott elfogyasztanod annak érdekében, hogy a szervezeted maximálisan ellen tudjon állni a stressz által okozott káros hatásoknak. Talán elsőre hallásra igen soknak tűnik ez a mennyiség, valójában azonban nagyon könnyen be lehet vinni mindezt a szervezetbe. Elegendő például, ha egy nap megeszel egy darab paprikát, kétmaréknyi salátával, valamint elfogyasztasz egy nagy pohár narancslevet és egy almát. Ennyi!

Ugye, hogy nem is olyan vészes ez a mennyiség? Fontos, hogy a napi vitaminszükségletedet a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel fedezd, ne pedig étrend kiegészítő tablettákat, kapszulákat vegyél be. Ez utóbbiakat ugyanis, kevésbé hatékonyan tudja hasznosítani a szervezeted. Az étrend kiegészítő szereket inkább csak akkor szedd be, ha éppen egy betegségből, például megfázásból szeretnél kilábalni. Ilyenkor ugyanis jól jöhet egy kis plusz segítség.

A feszültség és stressz kivédése érdekében mindig reggelizz bőségesen. Azzal ugyanis, ha reggel feltöltöd energiával a szervezetedet, jobban fogod bírnia fárasztó nap folyamán rád nehezedő problémák elviselését. Fontos azonban megjegyezned azt, hogy a stresszt nem csupán az evéssel kell leküzdened. Ez ugyanis akár túlevéshez, elhízáshoz is vezethet.

Számtalan olyan ember van, aki éppen az úgynevezett stressz evés miatt vált kórosan elhízottá. Igyekezz, hogy Te ne tartozz közéjük.