Melyek a legegészségesebb táplálékok?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az egészséges táplálkozás elengedhetetlenül fontos részét képezi az egészséges életmódnak. Amennyiben szeretnél Te magad is egészséges életmódot követni, úgy nem árt megismerkedned azokkal az élelmiszerekkel, amelyek igazán jó hatással vannak a szervezeted működésére. Lássuk, melyek a legegészségesebb élelmiszerek!
A legegészségesebb élelmiszerek listáját egy német, táplálkozás tudománnyal kapcsolatos könyv írója állította össze. A könyv megírásához alapos kutató munkát végzett, így tökéletes rálátása nyílt arra, hogy melyek a legegészségesebb élelmiszerek, amelyeket mindenkinek fogyasztania kellene a hosszú és egészséges életért.

Elsőként a tojást említi meg a szerző. A tojásban számos vitamin, ásványi anyag, koleszterin, lecitin és alapvető fontosságú zsírsav van, vagyis minden olyan anyagot magába foglal, amelyre a szervezetnek nagy szüksége van.


A következő élelmiszer, amelyre a testnek nagy-nagy szüksége van az nem más, mint a tej. A tejben rengeteg kalcium van, így a csontozat egészségéért sokat tehetünk azzal, ha sok tejet fogyasztunk. A tejben emellett tejzsír, tejcukor, víz, rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag is található, ezért fogyasztása minden életkorban ajánlott.

A legegészségesebb élelmiszerek listáján szerepel a csipkebogyó is. A csipkebogyó remekül elősegíti a vérképzést, véd a megfázással szemben, fokozza az anyagcsere folyamatokat, illetve a vese munkáját is nagyszerűen támogatja.

Ugyancsak a legegészségesebb élelmiszerek közé lehet sorolni a tengeri lazacot is. A tengeri lazac jó hatással van az agy működésére, valamint a pajzsmirigy működését is hatékonyan képes serkenteni.


Tele van Omega-3 zsírsavval, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. A brokkoli szintén a legegészségesebb élelmiszerek listáján szerepel, ezért, ha eddig csak keveset fogyasztottál belőle, okosabban teszed, ha ezután sűrűbben kerül majd az asztalodra. A brokkoliban nagyon sok E, C és A vitamin található meg, így az immunrendszert is kiválóan tudja erősíteni a rendszeres fogyasztása. A brokkolit valóságos rák ellenes csodaszernek is tekinthetjük, így fogyasztása minden életkorban kifejezetten ajánlott.

A brokkoliban emellett sok ásványi anyagis található, így, ha egészséges szeretnél maradni, mindenképpen fogyassz belőle rendszeresen. Te szoktad ezeket az ételeket fogyasztani? Odafigyelsz arra, hogy egészségesen táplálkozz?