Miért fontos, hogy nyáron karcsú legyél?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Természetesen az év minden napján fontos, hogy a lehető legjobb formádat hozd ki magadból, ám nyáron valamiért erre még nagyobb hangsúlyt érdemes fektetni. Ki ezért, ki azért próbál meg nyárra lefogyni.
Vannak, akik a strandon szeretnének csinosnak lenni, míg másokat egy teljesen más cél hajt. Ez a cél pedig nem más, mint az, hogy a nyári szabadságok idején általában újra összejön a család.

Rég nem látott rokonokkal találkozhatunk, nagy családi ebédek, kirándulások, bográcsozások, netán strandolások várnak ránk, és ilyenkor kiemelten fontos az, hogy jól nézzünk ki. Gondoljunk csak bele abba, hogy karácsony előtt miért vágunk bele extra gyors fogyókúrákba? Azért, hogy a családi összejöveteleken jól érezzük magunkat a bőrünkben, továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a közös családi fotókon tökéletesen álljon rajtunk az a bizonyos ünnepi ruha.

Nyáron hasonló a cél, hiszen ilyenkor a bikininek kell tökéletesen állnia. A családi képek pedig a tengerparton, vagy a strandon, nyaralás közben készülnek majd el. Ugye, hogy Te sem szeretnél kismalacként virítani a fotókon? Bizonyára nem, ezért, ahogyan karácsony előtt, úgy nyáron is fontos, hogy a legjobb formádat mutasd be a családnak. Még most sem késő elkezdened, hiszen egy-egy méregtelenítő kúra segítségével, gyorsan tudsz fogyni akár 5 kilogrammot is.

Az 5 kilogramm pedig már látványos változást eredményezhet. Ugye Te is szeretnél bezsebelni olyan bókokat, hogy „egyre csinosabb vagy”, vagy azt, hogy „letagadhatsz az életkorodból 5-10 évet”.  Amennyiben le akarod nyűgözni a családodat, ne késlekedj, vágj bele most rögtön a fogyókúrába! Van azonban még egy ok, ami miatt érdemes nyáron diétáznod. Ez pedig nem más, mint az, hogy nyaralások alkalmával hajlamosak vagyunk mindent megengedni magunknak. Bizonyára senki sem azért utazik el, hogy a strandon csak nézze azt, hogy más falja a lángost, vagy a sült hekket.

A jégkrémeket, fagylaltokat sem fogjuk megvonni magunktól, hiszen egy egész évnyi munka után, ennyit mindenki megérdemel. Igen ám, de a dőzsölésnek 3-4-5 nap alatt meg is van az eredménye. Hihetetlen, de egyes kutatások bebizonyították, hogy egy átlagos testalkatú nő, akár 5 kilogrammot is tud hízni 1-2 hét leforgása alatt, nyaralás közben.

Amennyiben nem akarsz Te sem lemondani a finom falatokról a nyaralásod idején, akkor érdemes előre gondolkoznod, és adj le néhány kilogrammot az utazás előtt. Így, ha hízol is, nem lesz látványos!