Mit kell tenned tél végén az egészséged megőrzése érdekében?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Bizonyára sokakat örömmel tölt el az a tudat, hogy hamarosan véget ér a tél. Még néhány hét és elérkezik a várva várt tavasz. Igen ám, de ahogyan a tél vége közelít, úgy a szervezet is valószínűleg egyre inkább kimerültté válik, és ezt a közérzetünkön meg is tapasztalhatjuk, nap, mint nap. Mivel télen igen kevés napfény éri a testünket, a D-vitamin raktáraink nagymértékben kiürülhetnek február végére. A D-vitamin hiánya pedig, a bőrünkön, a hajunkon, és a körmünkön is meglátszhat. Sőt, az immunrendszer gyengülése gyakori tünete annak, hogy a D-vitamin kiürült a szervezetből. Éppen ezért, fokozottabb figyelmet kell fordítanunk februárban arra, hogy több napsütés érje a testünket, vagyis a D-vitamin bevitelt fokoznunk kell.

Amennyiben az időjárás kedvező, vagyis odakint hétágra süt a nap, semmiképpen sem ajánlott odabent a meleg szobában ücsörögnöd. Azonnal húzz sapkát, sálat, és kabátot, majd menj ki a szabadba és töltsd fel a tested D-vitaminnal. A nap ereje már tél végén is érezhető, és nincs is kellemesebb, egy február végi „napozásnál”.

A testünk ugyanis, ekkorra már szinte sóvárog a természetes napfény után. Odakint borongósak és szürkék a nappalok? Akkor sem kell lemondanod a „töltekezésről”, ugyanis akár mesterségesen előállított fénnyel is biztosíthatod a szervezeted számára szükséges D-vitamint. Februárban érdemes eljárnod szoláriumba, ahol már 5-6 pernyi idő is elegendő ahhoz, hogy a testedet kellő mennyiségű D-vitaminnal lásd el.

Hetente két alkalommal 8-10 perc szoláriumozás biztosan nem árt meg, sőt bátran kijelenthetjük, hogy jót tesz az egészségednek. Fontos azonban a mértékletesség, tehát semmiképpen se vidd túlzásba a hasad süttetését a mesterséges UV-fényben. Odakint borult az ég, ám szoláriumba sem szeretnél járni, vagy éppenséggel az érzékeny bőröd miatt nem engedheted meg magadnak a szolizást?

Akkor azt javasoljuk, hogy szedj nap, mint nap olyan étrendkiegészítő készítményt, amely segítségével elláthatod a szervezetedet elegendő mennyiségű D-vitaminnal. A rendszeres D-vitamin bevitellel ugyanis, nem csak a körmöd, a hajad és a bőröd lehet szebb, hanem az általános egészségi állapotod is javulhat.

A fertőzésekkel szemben ellenállóbb lesz a szervezeted, így a tavaszi meghűlést is ki tudod majd védeni, továbbá a tél végi komor, szürke hétköznapokat is könnyebben át tudod majd vészelni. Te odafigyelsz arra, hogy elegendő D-vitamint vigyél be a szervezetedbe?