Népszerű és olcsó fitnessgépek II.

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A sport, az egészséges életmód mára egyre nagyobb divattá növi ki magát, mely egy igencsak jó dolog. Az egészséges ember jókedvű, élettel teli, kreatív, és nagy valószínűséggel boldogabb, mint elnehezült, lusta társai. Éppen ezért ez a divat egy követendő példa, főleg, hogy számos könnyítés létezik már, amivel gyorsan és hatékonyan, valamint élvezetesen edzhetünk. Ilyenek például a fitnessgépek, melyek egyre több otthon népszerű és olcsó tartozékai. De miért jók ezek a masinák?

A fitnessgépek, fajtától függően, intenzívebb munkára fogják testünk azon területét, amelyet formálni, erősíteni szeretnénk. Léteznek olyan gépek is, melyekkel az aerob mozgásforma tehető hatékonyabbá és könnyebben kontrollálhatóvá.

A fitnessgépek csoportjába tartozik a haspad, az evezőgép, a guggológép, a szobabicikli, elliptikus tréner, taposógép, de még a vibrációs tréner is, sok más között. Régebben ezeket leginkább csak edzőtermek engedhették meg maguknak, mert nagy beruházásnak számítottak és otthoni keretek között, hacsak valaki nem nyitott fű alatt egy titkos edzőtermet a szomszédoknak, akkor nagyon lassan hozták be az árukat.

Oké, a szobabicikli és az egyszerűbb taposógép például sosem volt egetverően drága, de mikor elkezdték gyártani a különböző kiegészítő funkcióval rendelkező gépeket, az áruk hatalmasat ugrott felfelé.

Ez tartott egészen odáig, míg a technika a hétköznapok aktív része lett és mára a pulzusszámlálásért vagy letölthető edzésprogrammal „dolgozó” futópadért nem kell horror árat kicsengetni.

Az otthoni edzés így mára elég olcsó mulatság, kivéve a luxusigényekkel rendelkezőket, hiszen jó pénzért igazán extrém „okos” fitnessgépeket is gyártanak.

A népszerűbb darabok a szobakerékpárok, elliptikus trénerek és futópadok. Ez a három örök sláger a nők körében, a férfiak pedig a haspadokat, fekvenyomó padokat részesítik előnyben. Egy fitnessgép vásárlásánál nem csak a funkciót, de a méretet is figyelembe kell venni.

Vannak jó kis kompakt, összecsukható darabok, egy kisebb lakásba csak ezek férnek el, ha még mi is lakni szeretnénk mellettük. Ha nagyobb a gép, az sem baj, ha könnyen szétszerelhető, hogy immár több darabban lökhessük az ágy alá, használat után. A futópadok esetében vannak lecsukható darabok, amik egy átlagmagasságú ágy alatt tökéletesen elférnek.

A haspadok közül még a régiek is ilyenek, de az elliptikus trénereknél már nehezebb a dolgunk, ha szétszedésről van szó.