Őrizd télen is a fittséged!

Publikálás: | Szerző:
 

A Fitness segít, hogy egész évben a csúcson legyél.

Újra beköszöntött az ősz és hamarosan megérkezik a tél. A nappalok egyre rövidebbek, a hőmérő Futás télen ishiganyszála egyre kevesebbet mutat. Ezt a szervezetünk, immunrendszerünk is megérzi. Ráadásul idén még az influenza rettegett H1N1 változata is az egészségünkre tör az egyéb vírusok mellett.

Az „ép testben ép lélek” mondás talán kissé elcsépelt, de kétségtelenül igaz. A sok zöldség, gyümölcs fogyasztásán túl még néhány praktika, amivel felkészíthetjük testünket a ráváró kihívásokra.

Ne hanyagoljuk el még a hidegben sem a sportot, iktassunk be napunkba legalább 30 percnyi mozgást. Az már csak rajtunk múlik, hogy az úszást, a futást, a biciklizést, elliptikázást, lépcsőzést, evezést választjuk, vagy épp edzőterembe megyünk....

A hidegebb hónapokban hajlamosak vagyunk arra, hogy jobban elengedjük magunkat, már ami az étkezésünket illeti. Fogyasszunk teljes kiőrlésű búzából készült kenyeret, sok gyümölcsöt és zöldséget, igyunk naponta legalább 2 liter vizet, és kerüljük a zsíros, kiadós ételeket.

A fagyos napokon megmelegedhetünk, ha elmegyünk szaunázni. Ráadásul ez még a bőrünknek és a keringésünknek is jót tesz, sőt méregtelenít és regenerál is.

Ne ijedjünk meg a váltózuhanytól - hideg és meleg - még télen sem! A legjobb, ha ezzel kezdjük a napot. Csupán néhány percig tart, de annyi energiát ad, hogy egész nap fittnek érezhetjük magunkat.

Kényeztesd magadat egy egész testet érintő masszírozással, amely ellazít, átmozgat, oldja a görcsöket, kitűnő a stressz ellen, így segít egészségünk megtartásában is.

Idén végre az újévi fogadalommal ne várj szilveszterig!
Ne várd meg, hogy a karácsonyi zabálások miatt a mérleg megint többet mutasson, esetleg a cipőd bekötésekor újabb zavaró hurkát fedezz fel a hasadon. Az otthon végzett edzés szorakoztató és változatos is lehet, ezt több millió futópadot, elliptikát, szobakerékpárt, lépcsőzőgépet, evezőgépet vagy súlyzós edzőgépet használó fitt ember garantálja neked.