Személyi edzőt mindenkinek!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Személyi edzőt fogadni nem olcsó mulatság, de szerencsére az egészséges életmód, a testedzés fontossága egyre divatosabb, egyre inkább alapvető életszükségletnek számít, így a személyi edzők, a fitnesstermek árai is egyre inkább közelítenek a realitáshoz. Ha van időnk jól körülnézni és utánajárni a dolognak, valószínűleg találunk olyan személyi edzőt, akit meg is tudunk fizetni. Hogy miért éri meg ilyesmire költeni? A válasz egyszerű: Mert hatékony. Az emberek nagy része nem rendelkezik elég idővel, sőt, sokan affinitással sem ahhoz, hogy kitanulják az edzéssel kapcsolatos dolgokat. Nagyon jó eredményeket lehet elérni egyedül is, ez kétségtelen, de ha egy szakember koordinálja az edzéseinket, akkor valószínűleg nem vétünk hibákat, nem pazarolunk időt és energiát, hanem célirányosan végezzük a gyakorlatokat, és az eredmény nem marad el.

A személyi edző évekig tanulta, hogy mely izomterületeket hogyan lehet a leghatékonyabban edzeni, milyen ütemben kell haladni és milyen célok elérése érdekében milyen edzésprogramot kell összeállítani. A személyi edző ezen kívül az edzések alatt ott van velünk, szól, ha valamit rosszul csinálunk és bizony nem lehet csalni, el kell végezni a kiszabott ismétlésszámot, le kell futni a kitűzött távot.

Sokaknak szükségük van egy irányítóra, valakire, aki kordában tartja őket, ha épp feladni készülnek. Nyilván a személyi edzők között is megvan a minőségi különbség, és ráadásul itt még az is nagyon fontos szempont, hogy a két fél jól kijöjjön egymással, jól érezzék magukat egymás társaságában. Azt viszont nem lehet kijelenteni, hogy e területen is igaz volna „az olcsó húsnak híg a leve” - mondás.

Néhányaknak nagyon irreális áraik vannak, valószínűleg azért mert ők már sztár személyi edzővé nőtték ki magukat. Ennek oka, lehet az, hogy egy elit helyen kezdtek dolgozni, vagy sok híres emberrel dolgoztak együtt, így van mire hivatkozni a borsos árnál. Természetesen a megkérdőjelezhetetlen szakmai és tapasztalati háttér mögöttük van, de még a reklámjuk is jó.

Ugyanakkor olcsóbban, szerényebb körülmények között is találunk nagyon jó személyi edzőket, akinek ez a hivatása, akik száz százalékig jól végzik a munkájukat, szaktudásuk és hozzáállásuk előtt le a kalappal. A személyi edzőnek van mégegy nagy haszna. Ő odafigyel és nem engedi, hogy túledzzük magunkat, hogy a nem megfelelően végzett gyakorlat miatt sérülést szenvedjünk.

A személyi edző kikérdez az egészségi állapotunkról, táplálkozási tanácsot ad, tehát biztonságban vagyunk a „kezei között”.